Nieuws

Verkoop van zonnepanelen in de lift

Vanwege discussie over afhankelijkheid van gas

Gedurende de afgelopen maanden ziet Solarwatt een sterk toenemende vraag naar zonnepanelen. Volgens het bedrijf steeg de verkoop ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 50 procent. “Een positieve en logische ontwikkeling”, zegt Erik de Leeuw, algemeen directeur van Solarwatt Benelux, die wijst op de discussie over de gaswinning.

Nieuw instapmodel voor lijn geavanceerde warmtebeeldcamera’s

De FLIR E53 is de nieuwste toevoeging aan de Exx-Series van geavanceerde warmtebeeldcamera’s voor elektrische, mechanische en bouwtechnische toepassingen.

1 graad minder, 6% energiebesparing
ADVERTORIAL

Efficiënt verwarmen met Busch-free@home®

Nieuw in het assortiment zijn de draadloze radiatorthermostaten Basic en Comfort. Dankzij deze slimme radiotorventielen is het mogelijk om de verwarming in iedere ruimte afzonderlijk te regelen en bijvoorbeeld via een tijdprofiel te sturen. En dat heeft voordelen.

Aansluitgemak van Südkabel
ADVERTORIAL

Nieuwe aansluitstekers van Südkabel GmbH, opgebouwd uit een enkele componenten waardoor de montage eenvoudig is en de leveringsbetrouwbaarheid groot.

Nu inschrijven voor Go Green in the City 2018

Onlangs heeft Schneider Electric aangekondigd dat studenten business en engineering zich vanaf nu kunnen inschrijven voor de jaarlijkse studentenwedstijd ‘Go Green in the City’. Het doel van de competitie is om innovatieve oplossingen te vinden voor slimmere en meer energie-efficiënte steden.

Nieuwe CEO voor lichtbedrijf

De Raad van Commissarissen van LEDVANCE GmbH heeft Jacob C. Tarn benoemd als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur en nieuwe CEO van LEDVANCE. Dr. Tarn zal zich richten op het versnellen van de transformatie van het bedrijf van een traditionele lampenfabrikant in een toonaangevend, innovatief gedreven, LED-verlichtingsbedrijf. Dr. Tarn zal het bedrijf leiden vanuit het hoofdkantoor in Garching, Duitsland.

Doelen Energieakkoord binnen bereik, tijdspad is kritisch

Maximale inzet nodig om doelen te halen

Alle doelen van het Energieakkoord zijn weer binnen bereik. Daarvoor is een pakket aanvullende maatregelen afgesproken om extra energie te besparen en de productie van duurzame energie te versnellen. De tijd om het te realiseren is beperkt en daarmee een kritische factor. Daarom worden de afspraken de komende twee jaar intensief gemonitord. Dit is nodig om het tempo erin te houden.

Grens tussen lamp en armatuur vervaagd

Verlichting is meer dan alleen het simpelweg verlichten van een ruimte – de juiste lamp geeft een kamer warmte, comfort en stijl. De nieuwe Sylvania ToLEDo Radiance verandert de complete uitstraling van een kamer met één druk op de knop.

100% duurzame warmte- en koude voor bestaande gebouwen

Een uniek project

Zes partijen hebben een intentieverklaring ondertekend voor een haalbaarheidsonderzoek van een unieke duurzame warmte- en koude voorziening in de wijk Vredenburg in Arnhem. Het gaat om een nieuw concept: een op afstand geplaatst collectief bronnensysteem voor meerdere bestaande gebouwen met aanvullende warmtewinning uit oppervlaktewater. Daarmee is het mogelijk om duurzame warmte- en koude te leveren op plekken waar een boringvrije zone is.

Energiebeheersysteem

Weten wat we verbruiken of, zoals de bekende slogan luidt, meten is weten, is een essentiële eerste stap. Supervisie, vooral de controle op afstand van de schakel- en verdeelinrichting, is de tweede en nog belangrijkere actie.

Samenwerking stimuleert ontwikkeling innovatieve LED-oplossingen

Telerex, distributeur van professionele elektronica, kondigt een strategische samenwerking aan met Berg Hybrid Circuits BV. De twee bedrijven trekken gezamenlijk op in de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve LED-oplossingen. Daarnaast treedt Telerex op als distributeur voor het LED-portfolio van Berg Hybrid Circuits.

Bedrijven niet voorbereid op New Energy Economy

Onderzoek van Schneider Electric onder 236 organisaties van over de hele wereld toont aan dat de meeste bedrijven zich voorbereid voelen op een gedecentraliseerde, schone en digitale toekomst. Maar ze nemen nog niet de stappen die daadwerkelijk nodig zijn om energie- en duurzaamheidsprogramma’s te optimaliseren en integreren. Een reden hiervoor is dat de meeste bedrijven nog steeds vrij conventioneel aankijken tegen energiebeheer en klimaatmanagement. Daarnaast werken afdelingen nog niet goed met elkaar samen en wordt data inefficiënt verzameld.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 6 | november 2017

Elektropraktijk 6 | november 2017