Nieuws

Kostenefficiënte Full HD-camera’s

Met een instapmodelreeks Full HD-camera’s biedt Hanwha Techwin essentiële functies die tegelijk een aantrekkelijke, kosteneffectieve optie bieden voor projecten met een groot aantal camera’s bij een beperkt budget.

Licht en services van de toekomst 'tot aan de voordeur'

Oplossingen voor digitalisering op Light + Building 2018

De vakbeurs Light + Building 2018 was boeiend, inspirerend en baanbrekend, en Trilux gaan er nog een tijdje mee door. Tijdens een trucktour met 40 stopplaatsen komen zij hun onze toppers door heel Europa aan u voorstellen.

40-jarig jubileum

Reijnhout Elektro B.V. is 40 jaar geleden als een eenmanszaak gestart door Jan en Riet Reijnhout. Vanuit een kleine werkplaats in Kruiningen is het bedrijf doorgegroeid tot wat het nu is: een allround elektrotechnisch installatiebedrijf.

Energieopslagsysteem voor het slim laden van elektrische auto’s

Kennis- en innovatiecentrum ElaadNL heeft Alfen geselecteerd om een geïntegreerd energieopslagsysteem te leveren voor ElaadNL’s testlocatie voor elektrische voertuigen in Arnhem. Eerder leverde Alfen al laadpalen voor elektrische auto’s, een laadpleinoplossing en een transformatorstation voor de netaansluiting aan ElaadNL. In combinatie met deze nieuwe batterijopslag voorziet dit geïntegreerde systeem ElaadNL van uitgebreide testmogelijkheden rondom het slim laden van elektrische auto’s.

Mobiele multiprotocol-interface

Met de introductie van mobiLink is Softing – in de Benelux vertegenwoordigd door Helmholz Benelux – naar eigen zeggen met één enkele tool het eerste bedrijf dat toegang biedt tot de belangrijkste protocollen binnen de procesindustrie: HART, Foundation Fieldbus en PROFIBUS PA. mobiLink communiceert via USB of Bluetooth en is geschikt voor de mobiele inbedrijfstelling en het onderhoud van veldinstrumentatie.

NPR 9090 ‘DC installaties voor laagspanning’ gepubliceerd voor publiek commentaar

NPR 9090 (Nederlandse Praktijkrichtlijn) is geschreven om de elektrotechnicus die nu nog niet dagelijks met DC (gelijkspanningsinstallaties) te maken heeft, te doordringen van het feit dat DC-installaties specifieke kennis en vaardigheden vereisen. In de NPR staan die kennis en vaardigheden beschreven. NPR 9090 is nu gepubliceerd voor publiek commentaar.

Flensplaat voor optimaal kabelmanagement

Met de KDS-FP flensplaat van CONTA-CLIP komt het bedrijf vooral tegemoet aan de behoeften van producenten van serie- en speciaal machines, die te maken hebben met bekabelings-eisen voor schakelkasten die voortdurend aan verandering onderhevig zijn.

App voor slimme kabelberekeningen

Medio april lanceerde Draka een handige app voor slimme kabelberekeningen: Cable App, geschikt voor elke installatiemethode en met alle standaard meetmethodes van NEN1010 en meer. Naast de juiste kabeldiameter berekent Cable App ook een financieel en ecologisch alternatief. Volgens Draka is geen enkele app zo compleet en gebruiksvriendelijk als Cable App. De gratis app is beschikbaar voor smartphones en tablets (Android en iOS) én als webversie.

Armatuurseries winnen ‘Red Dot Award 2018’

SLV scoort een dubbele zege op de internationale design competitie ‘Red Dot Award’, die jaarlijks plaatsvindt. De buitenverlichtingsserie BENDO en de indoor armaturenserie BRENDA winnen de felbegeerde kwaliteitszegel voor goed ontwerp in de categorie ‘Product Design’, waarin inzendingen uit een totaal van 59 landen zijn gedaan. Ze behoren daarmee tot de beste producten van 2018.

Lustester reduceert tijd- en faalkosten voorafgaand

Met de lustester van Hertek kunnen de brandmeldlus en -componenten voorafgaand aan de inbedrijfstelling van een brandmeldinstallatie worden gecontroleerd.

Huisbesturing voor levensloopbestendige woningen

‘Levensloopbestendig’ wonen staat al zo’n 10 jaar in het Van Dale woordenboek. In tussentijd werd er al veel over gesproken, maar nog weinig partijen maakten het waar. Tot nu, want Heijmans voorziet in het komende jaar zo’n 100 levensloopbestendige woningen van het ‘OnbezorgdWonen’-label. Dankzij slimme huisautomatisering van ONE Smart Control en goede ontwerpkeuzes groeit een ‘OnbezorgdWonen’-huis mee met zijn bewoners, ook als ze wat ouder worden.

Slimme monitor

De Net2 Entry Premium Monitor is de nieuwe toevoeging aan de Net2 Entry deurintercom reeks van Paxton. Profielfoto’s of logo’s van bedrijven kunnen eenvoudig worden toegevoegd en worden direct getoond op het Net2 Entry Touch Paneel.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018