Nieuws

Ruim € 4 mln. voor uitrol energieconversiesystemen

Innecs Power Systems, ontwikkelaar van hoogwaardige industriële energieconversiesystemen heeft ruim € 4 mln. ontvangen van Finindus, ENERGIIQ en BOM. Met de producten van Innecs reduceren industriële bedrijven hun energieverbruik aanzienlijk, met als resultaat een mooi financieel rendement en een fikse reductie in CO2- en NOx-uitstoot.

70 sociale huurwoningen worden NOM-woningen

Samenwerking BAM en ABB in Soest

De Nederlandse overheid wil voor 2030 minstens 1 miljoen energieneutrale woningen realiseren. Dit zijn onder andere nul-op-de-meterwoningen (NOM). In opdracht van woningcorporatie Portaal levert BAM dit voorjaar in Soest 70 NOM-woningen op. Het project maakt deel uit van het landelijke initiatief De Stroomversnelling, een samenwerking tussen bouwers en woningcorporaties om verouderde woningen comfortabel en energiezuinig te maken.

Armaturen met Chip-on-Board-technologie

Met de introductie van een uitgebreid armatuursysteem voor winkelverlichting met Chip-on-Board-led’s presenteert ERCO wordt rekening gehouden met de bijzondere eigenschappen van de technologie, doordat een speciaal daarop afgestemd lichtprojectiesysteem wordt ingezet. Chip-on-board-led’s hebben in vergelijking met highpower-led’s een groter lichtemitterend oppervlak.

‘Week van de installateur’

Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs worden in september naast elkaar geplaatst, zodat zowel de e- als w-installateur alles onder één dak kunnen vinden. De zogenaamde ‘Week van de installateur’.

Bouw en vastgoed in 2025

Drie films over slim ontwerpen, duurzame gebouwen en slimme gebouwen

Hoe ontwerpen wij gebouwen in 2025? Gaat duurzaam bouwen alleen om energie? En hoe ziet het gebouw van de toekomst eruit? Onderwerpen die aan bod komen in drie korte nieuwe films over de toekomst van onze sector door onder meer innovator in de bouw Marjet Rutten.

Noodverlichting met DALI-communicatie

VanLien brengt een complete serie armaturen uit, die zijn ontworpen voor compatibiliteit met het communicatieprotocol DALI (Digital Addressable Lighting Interface). Dit zorgt voor gemakkelijke installatie, optimale controle en een betere veiligheid.

Groeispurt voor zonnestroom op huurdaken

…bij woningcorporaties in Nederland

De uitrol van zonnepanelen op huurdaken in Nederland groeit onverwacht snel. Woningcorporaties willen het aantal huurwoningen met zonnestroom bovendien verdrievoudigen voor 2021, zo blijkt een recente enquête onder ruim 400 woningcorporatiedirecteuren en vastgoedmanagers, uitgevoerd door CorporatieNL voor Stichting Huurdakrevolutie.

Verbindingsklemmen voor 6 mm²

De nieuwe 6 mm² verbindingsklem van de WAGO 221-serie kan alle gangbare soorten geleiders klemmen: massieve, meeraderige en fijnaderige geleiders, met een doorsnede van 0,5 tot en met 6 mm².

10 Procent agrarische grond nodig voor zonneparken

Animo boeren en ontwikkelaars steeds groter

Om in 2050 genoeg zonne-energie op te kunnen te wekken zou volgens onderzoek 10 procent van de Nederlandse landbouwgrond moeten worden omgezet in zonne-akkers. Veel boeren en ontwikkelaars zijn hier al mee bezig. Daarbij zijn een goede planologische afstemming, onderzoeken naar dubbelgebruik van gronden en goede afspraken met boeren en gemeenten noodzakelijk.

Winnaar Top Brand PV Europe Award

De solardivisie van elektronicaspecialist LG Electronics wordt positief beoordeeld door installateurs van zonnepanelen in Europa, dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van marktonderzoeksbureau EuPD Research. LG Solar scoort in een groot deel van Europa het hoogst op het gebied van merkbekendheid en leiderschap en ontvangt voor de vijfde keer op rij de prijs ‘Top Brand PV Europe’ in de categorie ‘Modules’.

Datacenter in topconditie via warmtebeeldtechnologie

Aston Martin Red Bull Racing

Er gaat veel voorbereiding vooraf aan iedere Aston Martin Red Bull race, zowel op het circuit als achter de schermen in de fabriek. Het IT-team moet ervoor zorgen dat de racegegevens overal ter wereld kunnen worden gedeeld tussen het raceteam en de fabriek.

KNX-verwarmingsactoren

De nieuwe KNX-verwarmingsactoren HMT 6 S/12 S KNX van Theben kunnen eenvoudig met DIN-rail boven de vloerverwarmingsverdeler worden gemonteerd.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018