Nieuws

Compacte, verzonken schakelaars en signaalarmaturen

Met de Serie 18 biedt EAO een reeks compacte, verzonken schakelaars en signaalarmaturen voor betrouwbaar binnengebruik. Deze tactiele schakelaars en signaalarmaturen zijn ideaal voor betrouwbaar gebruik in applicaties met beperkte montageruimte en waar goede verlichting nodig is.

Trends voor datacenters in 2018

De digitale transformatie is in volle gang: uiterlijk in 2021 kan minstens de helft van de mondiale waardecreatie gedigitaliseerd zijn, aldus een prognose van de marktonderzoekers van IDC. Het is voor ondernemingen daarom steeds belangrijker om hun IT-landschap te moderniseren en het datacenter efficiënter te ontwerpen. Welke technologieën het meest geschikt zijn, toont de volgende bijdrage over onderwerpen zoals Managed Cloud Services, Edge Computing en gelijkstroom in het datacenter. Het doel is om de bestaande situatie voordelig en toekomstbestendig vorm te geven.

IP65-beschermd HMI panel en panel-PC

De Simatic HMI TP1200 Comfort Panel PRO (PROtected) met 12” display en de industriële Panel-PC Simatic IPC477E PRO met zijn 15-, 19- en 22 inch-display zijn volledig IP65-beschermd en zijn volgens fabrikant Siemens met name geschikt voor high-end toepassingen en complexe visualiseringstaken voor gebruik buiten schakelkasten.

Complete Autodesk-portefeuille overgenomen

Sinds 1 januari 2018 heeft CAD & Company de complete Autodesk-portefeuille overgenomen van Stabiplan. Stabiplan gaat zich volledig richten op de eigen software Stabicad en MEPcontent. Zij hebben voor de overdracht van deze portefeuille gezocht naar een betrouwbare partner met de juiste kennis in huis en deze gevonden in CAD & Company. Beide bedrijven werken vanaf nu nog intensiever samen.

Training Functiebehoud

Door ontwikkelingen op het gebied van voorschriften en regelgeving bij het aanleggen van een functiebehoudende transmissieweg blijven er altijd vragen over de juiste installatiewijze. Cable Masters biedt u de mogelijkheid om deel te nemen aan informatieve bijeenkomsten.

Compacte couplers voor veldbussen en netwerken

Met de nieuwe DP/PN coupler van Helmholz Benelux is een verbinding tussen PROFIBUS – tot 12 Mbit/s – en PROFINET via een galvanische scheiding eenvoudig en zeker te realiseren. Hiermee kunnen twee installaties op een eenvoudige manier gegevens met elkaar uitwisselen.

Inloopbeveiliging

De nieuwe meerstraals veiligheidslichtschermen deTem2 en deTem4 hebben dezelfde behuizing als de populaire deTec4 voor ingrijpbeveiliging van Sick.

IO-Link-inductieve-coupler

De IO-Link-inductieve-coupler van Murrelektronik draagt als contactloze connector energie en bi-directionele IO-Link-communicatie over via een luchtspleet.

Behoud van identiteit na overname

De Velpse specialist op gebied van noodverlichting Famostar Emergency Lighting BV (Famostar) is eind vorige maand overgenomen door F W Thorpe Plc (Thorpe), producent van verlichting voor de professionele markt. De overname werd aan de kant van de verkopers begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

Camera-gebaseerd beveiligingssysteem tot 18 meter

Voor het op camera’s gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 voor afkantpersen van Pilz is nu een Long Range-variant verkrijgbaar: PSENvip Long Range; de eerste beveiligingsinrichting met een beveiligingszone
van maar liefst 18 meter.

Arbocatalogus ‘Schadelijk geluid’

De sociale partners van de installatie- en isolatiebranches hebben samen de Arbocatalogus ‘Schadelijk geluid’ opgesteld. Deze Arbocatalogus geeft inzicht in de risico’s van schadelijk geluid op de werkvloer én de mogelijkheden om deze risico’s te voorkomen of te beperken. Schadelijk geluid kan leiden tot slechthorendheid, oorsuizen, stress en lichamelijke klachten. Het belang van preventie van gehoorschade is daarom groot.

Aansluiting bij technische bedrijvengroep

Op 22 december jongstleden is Tradinco Instruments onderdeel geworden van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. ‘The Calibration Company’ Tradinco Instruments richt zich sinds haar oprichting in 1963 op kalibratie en sensoroplossingen, voornamelijk voor druk en temperatuur, voor de industriële markt.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 6 | november 2017

Elektropraktijk 6 | november 2017