Nieuws

TRMS multimeter met warmtebeeldcamera en Infrared Guided Measurement

De FLIR DM166 multimeter met warmtebeeldcamera en Infrared Guided Measurement heeft een warmtebeeldresolutie van 80 × 60, is voorzien van uitgebreide multimetertestfuncties en is zowel geschikt voor hoog- als laagspanningstoepassingen.

Uitbreiding assortiment noodverlichting

‘Series 2’ is een vernieuwd assortiment noodverlichting; ontworpen vanuit de wensen van de markt en voorzien van de nieuwste technieken.

Camera’s met certificaat voor ‘footprint’

De 2 megapixel vaste Wisenet XNB-6000-camera, XNO-6080R-bulletcamera, XND-6080R-domecamera en XNP-6370RH 37x PTZ-domecamera van Hanwha Techwin zijn erkend als milieuvriendelijke producten die de uitstoot van broeikasgassen en CO2 minimaliseren.

Hybride motorstarter voor I/O-Link

Nieuw in het productenprogramma Contactron hybride motorstarters van Phoenix Contact zijn de koppelbare varianten met I/O-Link-interface. Deze motorstarters maken een transparante communicatie mogelijk tussen veld- en besturingsniveau.

Nieuwe controlemethodiek moet brandrisico verkleinen

NTA 8220

Vanaf 1 januari 2018 is er een nieuwe standaard om de brandveiligheid van elektrische installaties te controleren. De controlemethodiek, NTA 8220, laat zien wat er gecontroleerd moet worden en hoe dat moet gebeuren. Kortsluiting veroorzaakt een aanzienlijk deel van de branden in bedrijfsgebouwen. Diverse verzekeraars stellen bij het afsluiten van een brandverzekering voortaan al een inspectie volgens NTA 8220 als voorwaarde.

Nieuwe Neozed-zekeringhouders

De nieuwe Neozed-zekeringhouders van Siemens – voor en in een- en driepolige uitvoering, met de afmetingen D01 en D02 – zijn gemaakt van hittebestendig kunststof en vervangen de bestaande Siemens-apparaten.

Nieuwe vestiging in Rotterdam, het hart van Nederlandse industrie
TIP

Naast de haven en de Maasvlakte zijn in Rotterdam veel industriële organisaties gevestigd. De vraag naar technisch personeel is groot in de regio. Daar komt ook de behoefte naar praktijkgerichte technische opleidingen uit voort. Door er een nieuwe vestiging te openen, voorziet ROVC per 1 januari 2018 in deze vraag. De eerste cursus start er op 15 januari 2018.

Klaar voor toekomst met smart lighting

Logistiek project in beeld gebracht met een viertal video’s

In het Brabantse Son is begin 2017 het eerste deel van het European Distribution Centre New Logic VI opgeleverd. Investeringen in duurzaamheid, intelligentie en comfort staan voor toekomstbestendig logistiek vastgoed.www.dokvast.com

Veiligheidsschakelmat

De PSENmat is een veiligheidsschakelmat met geïntegreerde schakelaarfunctionaliteit. Hierdoor is de veiligheidsschakelmat niet alleen geschikt voor de ruimtebewaking. PSENmat van Pilz is bovendien uitgerust met een bedieningsfunctie, die vooraf vrij in te stellen acties activeert. Dit wordt mogelijk gemaakt door een geïntegreerde virtuele schakelaar.

Sensorfamilie met LoRa-communicatie

De geheel nieuwe en zelf ontwikkelde sensorlijn met LoRa-communicatie van AE Sensors bestaat in 1e instantie uit een zestal typen sensoren welke allen standalone werken en draadloos kunnen worden uitgelezen.

Installatietester met unieke meetfunctie

De Megger MFT1800-serie installatietesters is uitgebreid met een nieuw model: De MFT1845. Net als de andere modellen in deze serie is het multifunctionele instrument geschikt voor het testen van elektrische installaties volgens NEN3140.

KNX-voedingen

De drie nieuwe KNX-voedingen van Theben zijn leverbaar in 160, 320 en 640 mA en voeden KNX-lijnen via de KNX-uitgang met geïntegreerde smoorspoel.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 6 | november 2017

Elektropraktijk 6 | november 2017