Nieuws

Meisjes leren technologie kennen

Tijdens Girlsday 2018

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent op donderdag 12 april samen met 75 meisjes Girlsday 2018. Zij doen dit met hulp van een HoloLens. Na dit sein starten in het hele land Girlsday-activiteiten voor ruim 11.000 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij bèta, technische en ICT-bedrijven.

CO2-uitstoot wagenpark gecompenseerd

Om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken gaat Technische Unie per 1 april 2018 – in samenwerking met Shell – haar CO2-uitstoot compenseren. Op deze manier wil de groothandel bijdragen aan een groenere wereld.

Convectie- en conductiegekoelde voedingen

De TDK-Lambda CUS200LD serie AC-DC voedingen zijn gespecificeerd voor vermogens van 120 W met convectiekoeling en 150 W met conductiekoeling (gemonteerd op een aluminium grondplaat).

Nieuwe partner Tottenham Hotspur

Schneider Electric heeft een samenwerkingscontract afgesloten met Tottenham Hotspur. Daarmee is het bedrijf vanaf nu de ‘Official Stadium Management Supplier’ voor het nieuwe ultramoderne stadion van de club in Noord-Londen.

Parkeerplaatsen vinden via straatverlichting

De Streetlight 11-serie lichtarmaturen van Osram zijn ontwikkeld om te voorkomen dat automobilisten tijd verspillen met het vinden van een parkeerplaats.

Apple HomeKit gecertificeerd

Het product ‘Thinka voor KNX’ is officieel Apple HomeKit-gecertificeerd. KNX is het leidende smart home systeem in Europa, Azië en het Midden-Oosten. HomeKit is het smart home-systeem van Apple. 

1,5 miljoen euro investering in technologie

Mobotix en Konica Minolta zijn een samenwerking overeengekomen voor het verder ontwikkelen van Mobotix hardware- en softwaretechnologie voor smart cities, de zorgsector, procesoptimalisaties en andere toepassingen. Op basis van deze overeenkomst investeert Konica Minolta in eerste instantie 1,5 miljoen euro in de technologie van Mobotix.

Smart verlichtingssysteem

Om de functies en voordelen van Smart Lighting voor iedereen toegankelijk te maken heeft OPPLE het Smart Lighting-systeem ontwikkeld, wat zich kenmerkt door eenvoudige installatie; de armaturen kunnen gemakkelijk in het plafond worden bevestigd en direct vanuit de doos op het lichtnet worden aangesloten.

Zakendoen in Duitsland

Kansen voor Nederlandse bouw- en installatie bedrijven in Duitsland

In Duitsland wordt momenteel versterkt ingezet op toepassing van (digitale) technologieën in gebouwen en huishoudens. Hoe kunnen Nederlandse bedrijven inspelen op de ontwikkeling bij de Oosterburen? De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) organiseert daarom op 17 april 2018 in Utrecht de Duitslanddag. Ondernemers kunnen in één dag de beste tips voor succes in Duitsland binnenhalen.

Schakelende netvoeding voor veeleisende omgevingscondities

De schakelende netvoeding Emparro HD is ontworpen voor toepassing in bijzonder veeleisende omgevingscondities en staat garant voor een betrouwbare stroomvoorziening.

Nieuwe CEO

De Algemene vergadering van Aandeelhouders heeft Hans J. Winters (49) per 1 april benoemd tot nieuwe Chief Executive Officer (CEO) en voorzitter van de raad van bestuur van Siemens Nederland N.V. De heer Winters was voorheen werkzaam bij Siemens AG in München.

Werkzoekende 50-plusser omgeschoold naar de techniek

Talent4Service, UWV en Start Foundation slaan handen ineen

Talent4Service, UWV en maatschappelijk investeerder Start Foundation willen in 2018 en 2019 minimaal 150 laagopgeleide 50-plussers duurzaam aan het werk krijgen. Het project Weer aan het Werk richt zich op werkzoekenden met en zonder uitkering, en biedt hen een omscholingstraject aan zodat zij aan de slag kunnen in veelal technische beroepen.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 2 | april 2018

Elektropraktijk 2 | april 2018